ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в неделя в последен двубой помежуд си за сезона. Битката почти сигурно ще определи кой ще заеме второ мястов крайното класиране, а загубилият вероятно ще мине през бараж с Верея.

По-напечен е мачът за "сините", които имат да се реваншират за загубата в предишното дерби, а и изостават в класирането.

"В предишния мач с ЦСКА не играхме добре и резултатът беше лош за нас, затова имаме да се реваншираме на феновете си. Надявам се, че този път ще победим. Трябва да играем доста по-добре, в сравнение с предишния двубой.

Няма да повторим представянето си от предния път, това е сигурно. Важно е да победим, трите точки са важни. Разликата в головете не е значима, важното е да биеш. Поне аз така мисля", сподели Роман Прохазка пред Диема.

"Не е хубаво да има треньорски смени, тъкмо свикнеш с един стил или треньор и следва смяна, което не е хубаво. Но по света е така, като няма резултати. Не можеш да смениш 20 футболисти, а един треньор.

Ние с Митов вече свикнахме, той е добър треньор, добър мотиватор. Много често говори с футболистите, което според мен е важно. Аз мисля, че е добър треньор за отбора ни", продължи халфът на "сините".

"За мен не е все едно дали ще свършим трети, десети или втори. Разликата е голяма.Имаме огромни шансове да завършим втори и вярвам, че ще го направим.

Като дойдох в Левски бях сигурен, че поне веднъж ще съм шампион или ще взема Купата. Не се случи за четири години и това не ме прави щастлив. Но ситуацията е такава и ние се борим, всички искаме Левски да е шампион. Но невинаги се получава това, което искаш", каза още словакът.

"Левски е голям отбор и трябва да се бори за титлата всеки сезон. Но не мога да кажа отсега, че ще станем шампиони, че ще спечелим Купата или че ще влезем в групите на Лига Европа. Ще видим каква ще е селекцията, юноши ли ще се налагат, отбор за титла ли ще правим. Има време, дай Боже да станем шампиони, но не мога да го обещая на никого", завърши Прохазка.

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига