Осем човека от арестуваните при специализираната полицейска акция в Бургас и София, за която подробно ви информирахме вчера, са с повдигнати обвинения, съобщиха от Специализираната прокуратура за "Флагман".

На седем от тях е наложено задържане до 72 часа. На 29 ноември 2018 г. ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Осмият участник е с „Парична гаранция“ и наложена забрана да напуска страната, уточняват от държавното обвинение.

Според разследването групата е сформирана през февруари 2018 г. На територията на Бургас участниците в нея са разпространявали предимно марихуана, а в София – кокаин. При извършените обиски и претърсвания на адреси, ползвани от на обвинените, са намерени и иззети наркотици, както и други доказателства за престъпната им дейност. Част от задържаните са вече осъждани за разпространение на наркотици. Сред обвинените има лица от фен клуба на Левски в Бургас, където също са открити наркотици, допълват още от Специализираната прокуратура.

Сред арестуваните бе и популярната личност в бургаския ъндърграунд Тодор Атанасов-Томито Черния, синовете му Томи и Илия, Румен Темелков - друга легендарна фигура от подземния свят. Сред задържаните са и лица с малки имена - Ичко и Слави, по прякор Клозета. 

Според неофициална информация Тодор Атанасов още вчера е бил освободен, но няма данни за синовете му. 

Разследването сочи, че около фен клуба на Левски в Бургас е изградена стройна престъпна схема за пласиране на наркотици. Първоначално се смяташе, че става въпрос за кокаин, но с това са се занимавали арестуваните в София, също част от тази група, докато в Бургас са пласирали марихуана. Арестуваните са сред знаковите лица на бургаския фен клуб на Левски и основни фигури в местната структура на "сините".