Бившият футболист на Левски Радослав Цонев изрази задоволство от завръщането в родния клуб след пауза от четири години. От настоящия му отбор Лече официално прехвърлиха правата му на "сините" и се очаква утре да мине прегледи в София, след което от сряда да е на разположение на треньора Георги Тодоров.

"Много се радвам, че се завръщам в Левски. Ситуацията е много труднa, но всички знаят, че този клуб е в сърцето ми. Много съм мотивиран да помогна на отбора и съм оптимист, че на "Герена" нещата ще се оправят. Радвам се, че отново ще играя и с брат ми Борислав. 

Щастлив съм, че вчера той вкара гол и най-накрая Левски победи пред своята страхотна публика. Той го заслужава, тъй като знам колко труд е хвърлил през годините. Много по-зрял съм, като вече не съм онзи юноша преди години. Идвам, за да се наложа и да помогна на Левски. Винаги съм мечтал за трофеи със синята фланелка, но първо да изградим отбор, след което ще мислим да прекъснем дългата серия без отличие.

Благодаря на Лече за прекрасните години. Винаги ще нося "джалоросите" в сърцето си, след като научих много и израствах като мъж и футболист. Пожелавам на отбора да се върне в Серия "А" още през този сезон. Чувствам се добре, като нямам търпение да се включа в тренировките с новите ми съотборници", сподели Цонев пред Sportal.