„Имам едно обединено семейство. Ожених се на 34 години. Имам три деца", разказа за семейството си треньорът на Левски Делио Роси, който гостува в "Спортно шоу Гонг" по Дарик радио.

"Щастието ми е свързано с това, че всички решения сме ги взимали заедно. За да се практикува моята професия, треньорът може да се наложи да сменя отбора на всеки шест месеца. Ако моето семейство знае, че съм доволен, не се интересува от града, в който отивам. За да отговаря на въпроса, моето семейство каза, че София е един прекрасен град. Те не го бяха виждали преди това. Традиция е да се яде пица и паста, но Италия е много дълга и има 20 региона, и във всеки един има различни храни“, сподели наставникът на "сините".

Той обясни и от какви футболисти има нужда Левски, за да се подсили още повече - "В момента Левски търси играчи. Искам в бъдеще играчите да искат да играят в Левски и аз да казвам дали този или друг играч ще играе за отбора. Това, което искаме да направим е да изиградим една система, че клубът да има едно постоянно представяне и футболистите да искат да играят за отбора."

"Аз като характеристики нямам футболисти, които да са много добри в наказателното поле. Предполага се, че ако има футболисти, които са много добри в наказателното поле, те ще се справят добре. Трябва да потърся друг начин, с който да подсиля нападателната мощ на отбора. Предпочитам футболисти, които имат силен крак и да навлизат, за да шутират, отколкото играчи, които да центрират. Това не означава, че един футболист, който може да играе от единия и на другия пост, няма да бъде използван в по-силната си позиция. На един по-непривичен пост, този футболист се обогатява. Искам да имам отбор, в който всички футболисти да участват в играта. Всички да са активни в отнемането на топката и след това в изграждането на нашата атака. Нека футболистите сами решават какво да правят атака. Много зависи от типа играчи които имаш. Ако имаш индивидуалисти е по-трудно да създадеш организация в атаката. Аз имам такива футболисти и е по-трудно да се постигне единодействие във фазата на атаката. Подобряваме играта във фазата, когато притежаваме топката. Ще подобрим играта си и във фазата, когато атакуваме“, продължи Роси. 

„Мисля, че ще ни потрябва още нещо, за да имаме по-хомогенен и разширен състав. Имаме постове, на които ни липсват играчи. Аз съм много доволен от отбора, който имам, тъй като футболистите работят много и са изцяло на мое разположение. Ако някой трябва да дойде, той трябва да бъде по-добър от тези, които имам. В Италия като култура, която е традиционна треньорът е този, който тренира отбора. В Англия има мениджър, който изпълнява и двете функции – освен, че тренира отбора има и бюджет, с който разполага за привличането на играчи. Аз ще казвам характериститеките на футболистите, които ще ми трябват. Ще го казвам на хората, на които клубът плаща да търсят такива футболисти.  Когато дам характеристите, може би ще ми бъдат предложени няколко футболисти и аз ще трябва да избера някой. Истината е, че нямаме много време, за да изберем футболиста според това как той се храни, как се държи със съотборниците си, как тренира“, обясни още специалистът.