ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Треньорът на Левски Делио Роси даде първата си пресконференция преди началото на новия сезон и заяви, че може да обещае единствено да работи с всички сили за по-доброто представяне на отбора и допълни, че иска качество, а не количество при селекцията.

"Може би след всички тези месеци, в които работихме, трябва да започнем от доброто, което направихме, защото направихме много добри неща и да подобрим тези неща, в които не бяхме на висота. Трябва да запазим хубавите неща и да работим върху другите", коментира Делио Роси. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Отборът наистина във втората част на първенството се подобри, и то се подобри доста. Сега трябва да работим, за да можем да преодолеем дупката, която остана между тези, които бяха преди нас. Защото наистина имаше разлика в сравнение с тези, които завършиха преди нас. И аз мисля, че ще ни бъде необходимо нещо, за да подобрим играта на отбора", каза треньорът на Левски.

"От мое име мога да кажа, че ще направя всичко по силите ми да направя нещата в Левски да са по-добри и особено да се представим по най-добрия начин, защото това, което направихме през миналия сезон не бе достатъчно", заяви още треньорът на "сините".

"Приоритетът е първото официално предизвикателство. Така че приоритетът е мачът на 12 юли от предварителния кръг на Лига Европа. Преди 12 юли ще бъдат тези мачове за Лига Европа, а от 20-и приоритетът ни ще бъде първенството", каза Роси.

За предстоящия мач с Бока Хуниорс на 19 август, италианецът коментира: "Да се играе срещу тези, които са по-добри от теб е винаги привилегия. Със сигурност мачът ще е голям празник".

По повод търсенето на спортен директор, Роси каза: "Ако не се използва системата в Англия, където треньорът е и мениджър и разполага с определена сума, нормално е да има спортен директор, който на базата на изискванията на треньора да може да работи и да дава своя принос за подобряването на отбора. Нормално е да има такъв човек. Така, че той ще бъде и връзката между отбора, който се води от мен и клуба."

"Трябва да сте разбрали, че не съм политик. Когато има период на избори, политиците правят различни обещания, но аз не съм такъв. Не съм продавач на мечти. Обещавам само работа", каза Роси. 

"Когато нещата не се получават, оправданието е, че няма време или бюрократични спънки. Единственото обещание, което мога да дам, е че ще работим за доброто на Левски. Не знам къде ще завършим, но ще опитаме да дадем максимума за клуба. Нямам какво да продавам. Имам само своя опит, който съм трупал през годините", добави треньорът на Левски.