Левски е стабилен клуб, заяви изпълнителният директор на отбора Павел Колев. Той обясни, че финансовото положение при "сините" е добро, а стадионът отново се е превърнал в негова крепост за мачовете от вътрешното първенство и купата.

"На второ място сме в класирането, на пет точки от лидера. Състоянието на отбора е такова, каквото до голяма степен предопределиха обстоятелствата. Селекцията през лятото беше правена за дни и процесът не бе структуриран както в момента. Освен това, бяхме длъжни и да продадем Давиде Мариани. След подготовката с Петър Хубчев той се превърна в лидер на този отбор. Никой от нас нямаше желание да го пуска в Дубай, но има две неща - финансов феърплей и наследство. Всичко това ни принуди да го пуснем, защото дължахме 700 хиляди лева на агента му. С този трансфер ние финансирахме привличането на тези осем футболисти.

"Левски е стабилен. Левски не играе атрактивно, но "Георги Аспарухов" отново е тежко препятствие за гостите. Загубихме точки в мачове, в които липсваха основни футболисти поради различни причини. Работим по привличането на нови футболисти, имаме ясна концепция какво точно търсим. Играчите са идентифицирани, а голяма работа свърши скаутското звено. Оценката обаче ще дойде от представянето им на терена.

"Школата обаче е приоритет номер 1 за Левски. Инвестициите продължават и в момента, като говорим за инфраструктура, Двата нови терена бяха важни, за да се отворят дробовете на тази школа. Тя се задъхваше. Няма как да имаш сериозни амбиции с един изуствен терен, сега графикът се прави много по-лесно", заяви Колев в интервю за "Дарик".

Относно финансовото положение в Левски, Колев добави: "В тази посока бе направено много. Ако опитаме да обобщим, миналата година по това време Левски бе изваден от евротурнирите заради задължения, които не бяха никак малко, а основата бе към държавата. Към днешна дата нещата стоят много по-добре и спокойно мога да заявя, че Левски е абсолютно коректен платец към държавата. Нямаме просрочени задължения, но ако някой очаква да размахваме платежни всеки месец, жестоко се е объркал.

След като постигна сравнително задоволителен финансов стабилитет, ръководството на Левски си позволи да обърне внимание и на други важни въпроси. Един от тях е липсата на втори отбор, а другият представлява преговори с футболисти с изтичащи договори.

"Вторият отбор е тема, която обсъждаме. Правят се разчети и истината е, че искаме такъв отбор. Смятаме, че това ще помогне много за интеграцията на футболисти от школата в първия отбор. Без да изпадам в детайли, повече яснота ще има до месец или два.

"С Хали Тиам водим разговори от септември. Истината е, че в днешно време с футболиста не се водят почти никакви разговори, а с негов представител. Имахме срещи през септември и декември с неговия агент и продължават разговорите.

"Ние планираме дългосрочно и не правим компромиси с никого. Аз лично не вярвах, че ще извървим този път толкова бързо. Имаме футболисти, които сами изявяват желание да играят в Левски и аз вярвам, че сме в силната позиция в момента", добави Колев.