Всеизвестна максима е, че за да стигнеш до големия футбол процентът „труд“ трябва да надхвърля процента „талант“. Той е само на 16, част от отбора на Левски U17 с треньор Георги Тодоров. Нападател с 15 мача и 13 гола през настоящия сезон в Елитната група до 17 г. Играч, който се отличава с изразен голмайсторски инстинкт и много добри технически и физически качества, особено забележими под засилен противников натиск на малки пространства на терена. Силният характер, който притежава го превръща в изявен лидер в отбора особено видим в най-трудни ситуации и моменти. 

ЛЕВСКИ ТВ представя голмайстора Марин Петков. Талантът сега е извън терените, тъй като е със счупена ръка.

"Възстановяването ми протича нормално, очаква се след Нова година да подновя тренировки", каза Петков.

Той обясни как се е стигнало до счупването на ръката му - "По време на мач бях избутан от противников играч, ударих се в мрежата. Наложи се да ми наместват ръката в болницата, където се оказа, че е счупена."

"За първи път дойдох на тренировка в Левски в края на април 2014 година при Красимир Петров. Той помогна за развитието ми, за което съм му благодарен. Първо бях крило, после преминах зад централния нападател и сега вече съм нападател", каза Петков.

"Голяма е отговорността да защитаваш честта на Левски", продължи юношата на "сините". 

"Любимият ми мач е победата над ЦСКА със 7:2, както и победата над Гент с 3:2", добави талантът.