Тодор Батков-младши, синът на бившия собственик на Левски Тодор Батков, даде интервю за сайта Gerena.bg. Той изрази позицията си за случващото се при „сините“ и сподели опасенията си, че вероятността клубът да обяви несъстоятелност и да се озове в окръжната група е все по-голяма.

- Господин Батков, следите ли внимателно ситуацията в Левски и какво е Вашето мнение за случващото се в момента?
– Опитвам се да не следя настоящата ситуация в Левски, доколкото е възможно. Представленията на „сламения инвеститор“ са не просто обидни, а унизителни за най-обичания отбор в България.

- Не може да не Ви попитаме, как видяхте брифинга на Джоузеф Диксън? Какво точно стана и какво разбрахте от казаното от британеца?
– Не съм запознат с представлението, изнесено от „сламения инвеститор“, нито с безсмислените му декларации. Туризмът не ми е силна страна.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

- Наско Сираков обяви в понеделник, че има изпратена гаранция за 150 милиона долара от американска финансова институция. При положение, че Диксън обеща на 36 месеца да се инвестират 250 милиона. Как ви се вижда всичко това?
– Банковата гаранция е финансов инструмент за обезпечаване на търговски сделки и транзакции, платима на базата на договор внесен в банката издател.

- Сбърка ли Наско Сираков с Диксън и с това, че обяви предварително пред синята общественост сделката преди тя да бъде сключена и дори пое известни обещания, залагайки авторитета си?
– Наско може да се надява само на чудо, за да спаси отбора. Грешките му, под каквато и да е форма, са плод на наивност.

- Какво ще кажете за План „Б“, който Сираков спомена, че го има като опция пред Левски? Ако не се случи сделката с Дискън, пред него има със затягане на коланите. И подписване на още два спонсорски договора.
– Затягането на коланите е наложително, дори и закъсняло. Без значение от броя на спонсорите и приноса им за бюджета на клуба. Натрупаните задължения в последните няколко години са изискуеми и ще трябва да се платят.

- Има ли според Вас вариант, при който Левски да се озове в окръжната група и в несъстоятелност?
– Има, разбира се – все по-вероятно е. И може би това е болезнен, но разумен изход от настоящата агония.

- Наскоро петима юноши на Левски се озоваха в Спортист (Своге). Как разчитате тези сигнали? Има ли вероятност това текучество да продължи?
– Не съм запознат с дейността на ДЮШ на Левски, но щом петима юноши са тръгнали по друг път, със сигурност имат основание.

- Договорите на повече от футболистите на Левски са до края на юни месец. Какво следва оттук нататък? На първата тренировка се събраха едва 13 играчи.
– Бъдещето на Левски е в ръцете на Наско Сираков и неговия екип.

- Ще съумее ли клубната легенда и настоящ собственик на Левски да спаси отбора на сърцето си?
– Искрено се надявам Наско да успее да спаси клуба в настоящия му вид, колкото и нереалистично да изглежда.

- Господин Батков, благодарим ви за споделеното от мнение. Накрая на нашия разговор, какво бихте искали да пожелаете на нашите читатели?
– Да подкрепят отбора въпреки всичко и всеки.