Новият собственик на Левски Наско Сираков говори за финансовата ситуация при "сините", обявявайки, че текущите задължения на клуба набъбват - от януари до момента сумата е вече 4 милиона и половина лева. Спонсори обаче засега няма, което е голям проблем. 

"Преди около две седмици казах, че имаме 100 хиляди лева в касата, сега ситуацията е още по-тежка. За дълговете към НАП вече няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици. Те поеха върху себе си тази тежест и до момента се справят прекрасно, за което сме им безкрайно благодарни. Имаме две различни задължения към НАП. Едното е споразумението - три години по 143 000 лева всеки месец, те се погасяват от даренията на феновете. А другите - текущите дългове, се трупат от януари насам. Последните два дни имахме сериозни проблеми с НАП. Радостното е, че ще се стигне до предоговаряне. Към държавата трябва да сме абсолютно перфектни и изрядни", каза Сираков при гостуването в БНТ.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Ще се справим със задълженията. Големият проблем е това, което се е натрупало от януари насам. Трудно ще се измъкнем от тази ситуация. Те са вече около 4 милиона и половина лева", обяви босът на Левски.

"Тежко е, но съм сигурен, че във времето ще се справим. Големият воденичен камък, който дърпа Левски към дъното, са именно тези задължения, натрупани в последните 4-5 месеца. Привържениците ни направиха чудеса, спасявайки клуба. Без аналог е в световната история. Това нещо ни задължава да изровим земята, но да излезем от трудната ситуация. Все още ни пречат всички обстоятелства, които се случиха - пандемия, ограничения на привържениците да ходят на мачове. Имам предвид някои недалновидни закони, които се предложиха в Народното събрание, което притеснява големите фирми и спонсори на този етап да се активизират. Законът на хазарта, който отблъсна или поне накара фирмите, занимаващи се с тази дейност, да се ослушват", продължи Сираков. 

"Всеки ден имам разговори с потенциални спонсори. Сериозен договор не става от днес за утре. Неколкократно съм се срещал  потенциални спонсори, но ще излъжа, ако кажа, че сме на последната права. Не смятам, че Левски се нуждае от един спонсор, напротив, предпочитам да имаме десет по-малки, отколкото един голям. Няма да кажа име, докато нямаме подписан договор", каза още легендата.

Сираков беше попитан и за финала ЦСКА - Локомотив (Пловдив), спечелен от "смърфовете" с 5:3 след дузпи - "Нищо особено от спортно-техническа гледна точка. Тъй като е финал, нормално да предизвика огромен интерес. Реши се по най-нестандартния начин, където всеки можеше да е победител. Като мач не ми хареса. Съжалявам, но явно не сме заслужавали да сме на финала".

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020