Собственикът на Левски Наско Сираков най-накрая проговори за кандидат-купувача Джоузеф Диксън и за плановете пред клуба. "Синята" легенда сподели, че и той няма пълно доверие на британеца и е дал за проверка документите от американска институция, която Диксън е дал.

Признанието на Наско Сираков, че няма пълно доверие в Джоузеф Диксън, потвърждава новините на БЛИЦ, че в близките три седмици пари от британеца не се очакват. За напускането на Живко Атанасов, както и други играчи, БЛИЦ също информира днес.

"До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ми изпратен документ от американска финансова институция с инвестиции над 150 милиона долара. Разбира се, като всички, и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка и се надявам до 2-3 дни да имаме яснота.

По-важното е условията, които съм поставил за клуба и първия отбор, да бъдат приети в договора, който се прави в момента.

Срещах се няколко пъти с Мъри. Той е готов да се завърне, ако се случат нещата и се подпише този договор. Иска да има ясен хоризонт пред отбора и условията, при които ще работи. Аз не съм загубил надежда, че ще се случат нещата. Ако се случат - имаме готовност за селекция и треньор", започна Сираков.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Имаме план Б, но той е свързан със стягане на коланите и с лишения. По никакъв начин няма да позволя да се стига до ситуации да лъжем и футболистите и хората в администрацията. Може би в близките 10 дни ще имаме един или два нови спонсорски договори. Няма да са в размери, какъвто е план А", продължи собственикът на Левски.

"Живко Атанасов е пуснал писмо, че си прекратява договора. Това е негово право. Не ми стигна времето да благодаря на тези момчета, че играха цяла пролет без да получават заплати. В правото на всеки един  е да търси по-добро бъдеще", сподели Сираков

"Не са само 3 милиона, които чакаме. Това е първоначална вноска. Имам договорка с Диксън за определени суми, които регулярно да бъде вкарвани в клуба.

При провал на сделката много по-трудно Мъри ще дойде в Левски. Тогава приоритетите ще са други", каза още "синята" легенда.

"Тези пари, които ще дойдат първоначално, ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция. Ако и аз бях на пресконференцията, тя щеше да продължи 2 часа, оставих ви го да го разкъсате като чакали", добави още Сираков.

"До сряда ще имаме 100 % яснота, американска банкова институция не дава такива документи под път и над път, това ми дава надежда. Той е единственият човек, който е проявил интерес към акциите на отбора".