Треньорът Красимир Петров, който напусна ДЮШ на Левски, обясни причините за раздялата си с клуба и неразбирателството с новия шеф на школата - Йончо Арсов. Досегашният наставник на юношите на "сините" до 17 години направи това в изявление пред „Меридиан Мач“. „Нямах желание да работя в тази обстановка, създадена и дирижирана от Йончо Арсов. Поисках да напусна и развалихме договора по взаимно съгласие. Причината за решението ми е именно шефът на школата Йончо Арсов. Смятам, че той имаше някакво лично отношение към мен. Нямахме никаква комуникация. Реално той не води комуникация с нито един от треньорите в школата. Който и от нас да му каже мнението си, виждането си за дадена ситуация, той отсичаше – "не е така". Друго мнение не се обсъжда. Реално с него никога не сме говорили за футбол. Отделно разбирахме, че говори зад гърба на всички нас – треньорите. На единия каже нещо за другия и обратното. Именно това преля чашата на търпението ми. Имаме и методист на „Герена“ - Емил Атанасов, който е прекрасен човек, но реално и с него не може да се говори за футбол нормално, защото винаги Йончо Арсов отнякъде започва да задава куп въпроси и да се бърка в разговора“, обясни Петров.

„Арсов направи лошо впечатление на повечето треньори в школата още в първите си работни дни. Започна да задава въпроси: „Кои са близки на Боримиров?“ Беше му отговорено, че реално всички в ДЮШ, а и в администрацията са близки с Боримиров. Това е така, защото се държеше перфектно с всички (б.р. - Борето). Изслушваше ни, беше готов винаги да помогне, а и когато имаше нужда – се караше“, допълва вече бившият треньор в школата на Левски.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Йончо Арсов сякаш се стремеше да развали всичко хубаво. Давам и конкретен пример в тази посока. Моят отбор има едно заучено положение, което излиза във всеки мач, но не всеки път води до гол, разбира се. Конкретните цифри са следните – за 10 срещи направихме това заучено положение 10 пъти и вкарахме 4 гола, което е отлична резултатност. Бяхме отработвали още 8-9 заучени положения, но те по-рядко може да бъдат приложени. Арсов обаче се вгледа именно в това, което води до отличен резултат от 40% успеваемост и отсече – "трябва да се промени". Когато го попитах защо, той отговори: Просто не е ОК...“, разкрива Красимир Петров.

„Арсов ме обвинява в две неща – първо не съм спазвал рамката му, а освен това не съм развивал футболистите. Истината за първото обвинение е такава – не спазвам две от изискванията му, защото смятам, че са неправилни. Едното е футболистите винаги да разиграват с от две до три докосвания по време на тренировките. Това за мен е неприложимо в голяма част от процеса, защото има упражнения, в които трябва почти винаги да докосваш само веднъж топката. Второто е смешно и го конкретизирам. Това е начин на изнасяне на топката, който го няма никъде по света. Колкото до обвинението, че не развивам футболисти, ще отговоря с факти. За 7-8 години отборът ми винаги е ставал първи. Как пък веднъж не станахме втори, след като не развивам тима. Отделно петима от момчетата ми са гръбнака на националния отбор на България до 17 години. Марин Петков пък попада в групата на първия отбор, а е само на 16 години. Когато започнах на „Герена“, той беше пратен в трета група, където обикновено не са най-големите таланти, а сега е любимец на Петър Хубчев... Истината е, че в Левски има прекрасна организация, а Йончо Арсов вкарва дезорганизация в нея“, завършва треньорът.