ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Любо Иванов е голям футболен запалянко. Фен е на Левски. През 2011 година претърпява тежък инцидент с автомобил в Кипър, след който оцелява по чудо. Животът на младежа се променя завинаги. Вследствие на тежката черепно-мозъчна травма получава епилепсия, хидроцефалия и е с "отворена глава", т.е. има голям дефект с липса на кости отгоре и отстрани на главата.

"През 2011 година претърпях инцидент, за който нямам никакви спомени. Животът ми се промени изцяло", споделя Любо във видеото, което беше разпространено на фейсбук страницата на благотворителната организация "Levski Family".

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Обадиха ни се от Кипър. Любо работеше там в детски парти клуб. Казаха ни, че веднага трябва да излетим, за да дадем съгласието си за операция. Нямахме идея за какво става въпрос. Нерохирургът, който ни посрещна, ни уведоми, че тя е животоспасяваща, и че ако не го отвори веднага - го губим. Защото беше с много голям мозъчен оток. Докторът каза, че може да не преживее операцията, можеше да умре", разказва майката на Любо. 

Toй е страхотен млад мъж и всеки ден се бори, спазва строг режим и мечтае да бъде здрав и да живее пълноценно. Въпреки състоянието си, Любо е студент в Лесотехническия университет - Ландшафтна архитектура, остава му само още един изпит и след това защита на дипломна работа.

Състоянието му е много деликатно, нуждае се от спешна операция в Германия. Той е много уязвим, най-малкият удар или падане може да са фатални, трябва да се пази дори от силен дъжд или градушка. За съжаление не бива дори да кара колело, а любимият му сноуборд е покрит с прах, в морето влиза само до колене и с придружител.

Необходими са средства за операция - краниопластика, която ще се извърши в Германия. По формата на неговия череп ще бъде изготвена пластина, която ще се постави, за да защити мозъка и затвори черепната кутия. Надеждите са, че краниопластиката ще редуцира епилептичните пристъпи и ще повиши качеството на живот на Любо.

След последния пристъп, който се случил на стадион "Васил Левски", на дерби между Левски и ЦСКА, от силната емоция е лежал в Пирогов в клиниката по неврохирургия. Направиха му скенер, на който се вижда, че поставените му собствени кости са се резорбирали в организма, поради което спешно е необходима трета операция. Тя трябва да бъде извършена в Хановер най-късно до началото на септември. 

От "Levski Family" се ангажират да осъществят няколко благотворителни кампании в полза на Любо, включително онлайн търгове и др. Всеки може да дари средства за лечението на Любо по посочените в края на клипа банкова и Пейпал сметка!

"Между Любо и пълноценния живот, за който мечтае, стои непосилна сума, която без помощта на знайни и незнайни приятели не бихме успели да осигурим. Всеки дарен лев е от огромно значение, както и всяко споделяне на кампанията, за да може молбата ни да достигне до най-много хора и да успеем с ваша помощ да съберем нужната сума! Молим ви, дарете Надежда и Вяра на Любо! Благодарим от сърце на всеки, който ще откликне и ще подаде ръка!", споделиха близките на младежа.

Един за всички, всички за Любо!