Един от собствениците на Левски Спас Русев коментира всички актуални теми около клуба. Както вече стана ясно, преди няколко дни той прехвърли основна част от акциите на Даниел Боримиров. Предстои Общо събрание на клуба в понеделник (20 февруари).

"Спонсорски договор с Левски на Виваком няма. Има договор за реклама и ползване на името. Заменяме стадион с арена. Новото име ще бъде „Арена Виваком Георги Аспарухов“. Това е договор за 6 години, за по 2 милиона на година, общо 12 милиона", каза Русев пред Нова телевизия.

"Ролята на феновете е да бъдат на стадиона и да подкрепят клуба си. Ако искат да управляват, както са участвали преди, в резултат на което имаме тези финансови резултати... Не казвам, че те са виновни, но носят отговорност.

Към днешна дата дълговете са 20 милиона. Феновете трябва да се притесняват за клуба си, но не в тази част – лиценз. Трябва да се намерят собствени средства. Постъпления, спонсорски договори, продажба на билети и футболисти. Ако Левски не намери този начин и тази формула, няма как да успее. Левски ще бъде толкова голям, колкото средства успее да генерира.“

Ето какво каза собственикът за козирката на сектор "А": „Ако това ще увеличи дълговете на клуба, Левски няма да има козирка. Левски ще има козирка, когато можем да си го позволим. Това ще струва между 3 и 4 милиона лева. Засега това е непосилно бреме. Не съм се замислял да върна Наско Сираков в клуба.

"Аз не смятам, че някой търси акциите на Левски. На същата цена, на която съм ги придобил. Не съм реализирал никаква печалба. Смятам, че с предоставянето на акциите на една от по-новото поколение легенди на Левски, това е много позитивен и мотивиращ елемент. На Общото събрание в понеделник в НДК в Надзорния съвет също ще влезе една легенда на Левски“, заяви Русев.