Големият треньор Станимир Стоилов изживява тежки мигове в Астана, който превърне в хегемон на Казахстан и прати в групите на Шампионската лига. Клубът е във финансова криза, което не кореспондира на десетките милиони, които Мъри и момчетата му вкараха в касата на Астана.

"Стартирахме сезона с три победи, но аз не съм сложил розовите очила. Знам, че не сме добре игрово. Преживяваме тежък период. Не успяхме да направим качествена селекция, а в последния момент взехме двама играчи под наем за 2-3 месеца. От ръководството поеха ангажимент да стабилизират финансовото положение до 4-5 месеца, а оттам очаквам да се стабилизира и играта ни. Оптимист съм за бъдещето на Астана, но хората не трябва да имат прекалено големи очаквания", обясни Мъри Стоилов пред "Меридиан Мач".

"Синята" легенда Станимир Стоилов очаква феновете да се оттеглят скоро от управата на клуба. Той цитира думи на самите привърженици. Припомняме, че наскоро фен, който има право да присъства по време на заседанията на Управителния съвет на клуба, обяви, че от агитката са на мнение, че именно Стоилов е един от двамата, които могат да заместят Георги Иванов в ръководството. Разбира се, при положение, че Гонзо реши да си тръгне от "Герена".

"Феновете са богатството на Левски. През последните години те работят по страхотен начин, за да превърнат организацията си в институция. Когато си бях в България по Коледните празници, разговарях с част от най-видните фенове. Те ми казаха, че ще напуснат управата на клуба, когато Левски се стабилизира. Това е абсолютно правилно решение. Привържениците вече свършиха работата си в ръководството на клуба, а отделно от това придобиха и част от собствеността. С тяхна помощ Левски се изправи на крака. В същото време знаете, че феновете не може да бъдат едновременно в управата и коректив. Тава е истината", обясни Мъри Стоилов.

Треньорът, който постигна страхотни успехи начело на Левски посъветва ръководството да продължи със строежа на стадион "Георги Аспарухов".

"Радвам се, че Сектор „А“ е пред завършване. Строежът обаче не трябва да спира дотук. Смятам, че ще е най-добре скоро да се бутне и Сектор „Б“. Трябва да се изгради нова модерна фенска трибуна, която впоследствие да мине под управление на агитката. В нея да има помещения за фенклуб, магазин, офис и ресторант, които да финансират организацията. Агитката се развива прекрасно в последните 10 години и смятам, че един нов Сектор „Б“, под управлението на феновете ще превърне Левски в още по-мощен клуб", завърши Станимир Стоилов, който е част от Тръста "Синя България".