Ситуацията в Левски става все по-тревожна с всеки изминал ден. Новите притеснителни новини долетяха от адвокат Иво Ивков, който съобщи, че срещу клуба се водят поне 21 дела. В тази бройка не влизат многомилионните искове на бивш генерален спонсор и фирмата, построила сектор "А" на "Герена". 

"Делата са 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира”, заяви пред БНТ юристът, който защитава интересите на "сините". Той е син на легендата Кирил Ивков. 

Ивков-младши допълни, че 21-те иска са на стойност около 400 000 лева и са за периоди, в които е управлявало предишното ръководство.

"В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети - да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро”, казва още Ивков при гостуването в “Арена спорт”.

Припомняме, че адвокатът преди дни спечели дело срещу бившия треньор на Левски Делио Роси и спести 345 000 евро на клуба.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ивков изтъкна важността на ролята на изпълнителния директор Павел Колев в сегашните събития, както и на футболистите. “Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и да привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, тази на треньора - да има добър тим, а тази на футболистите - да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион "сини" фенове, а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува. Не бива да рисуваме апокалиптични картини", каза Иво Ивков.

"Трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин - добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да работи и без големи запаси от гориво", завърши Ивков.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020