Треньорът на Левски Стойчо Стоев даде традиционната си пресконференция преди двубой на своя тим. В събота от 20:00 часа "сините" приемат Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов", а преди това ще бъде открит новият сектор "А".

„Определено с откриването на сектор "А" отборът и треньорът бяха позабравени. Напрежението обаче е част от работата. По-важно е да има коректност, каквато може би никога няма да има“, започна Стоев.

„Работата ни е да сме готови за мача. Различно е когато играеш с Монтана. Ние трябва да сме готови за всеки мач. Надявам се стадионът да е пълен и това да стимулира играчите“.

„Притеснени играчи едва ли ще има. Може някой да не е уверен в първите минути. Повечето са играли доста такива мачове.

Хубавото е, че трибуната се открива с един добър мач, между двата най-добри български отбори. Когато се срещат тези два отбора, може детайл да реши двубоя – грешка на състезател или нещо такова“, каза още треньорът на Левски.

„Изхождайки от факта, че предните два мача победихме, тази почивка може би не дойде в правилния момент. Но пък имахме играчи със здравословни проблеми и може би нямаше да играят“, продължи Стоев.

„През моя период - година и половина, феновете винаги са стояли зад отбора. Ние сме изпитвали катаклизми, а те стояха зад тима. Това сочи, че феновете обичат отбора. Те идват да подкрепят името, радват се, страдат, но са част от отбора.

Нормално е Лудогорец да не се притеснява от пълните трибуни. Тази атмосфера е по-важна за нас. Футболистите да усетят атмосферата и да се раздадат максимално.

Доста мачове водих вече срещу Лудогорец. Няма как да има нещо лично“, каза още специалистът.

„Аз съм умерен треньор. Мога да обещая, че отборът ще играе добре. Надявам се и да съумеем да победим. Не съм станал по-добър треньор след една седмица, нито по-слаб. Със сигурност обаче съм по-опитен“, завърши Стоев.