ЦСКА победи с 2:0 Левски в дербито от втория кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Треньорът на "сините" Димитър Телкийски призна, че неговият отбор е бил тотално надигран, но не знае от кой отбор. Младият специалист отказа да приеме мачa за вечно дерби.

"Не мога да кажа, че това е дерби. Аз не знам с кой отбор играхме. Но ни надиграха категорично след 20-ата минута. В първите минути играхме на добро ниво. Направихме пропуски през първото полувреме, но 0:2 е най-малкото, с което се отървахме. Трябва да работим във всички линии", коментира пред Viasport.bg Димитър Телкийски.

"Трябва да си зададем въпроса дали сме готови за Младежката Шампионска лига. С тази игра, която показахме днес, категорично не сме. Не знам кога са мачовете ни в Шампионската лига. Но ако играем по този начин, нищо добро не ни чака", каза още бившият футболист.

"Нашите дербита са с ЦСКА. Но и феновете на ЦСКА не знаят какво се случва там. Доколкото виждам, тук повечето момчета са от Литекс, треньорите са от Литекс, но това не е наш проблем. Ние трябва да си изчистим играта и да се представяме по-добре. Срамно е как изглеждаше Левски днес", завърши Телкийски.

"Ние сме ЦСКА. Всеки може да го приема както си иска. Стараем се да запазиим традициите на клуба, да се възвърне реномето на школата", отговори треньорът на ЦСКА U19 Ивайло Станев.

"Качеството на самите играчи - това беше основното за победата. Второ - по-големият опит. Нашите футболисти се готвят изцяло с втория отбор. Играем контроли само с мъжки отбори и това оказа влияние. Второто полувреме се видя, че имаме и по-добра физическа подготовка. Но има неща, върху които да работим - най-вече в контрола на топката, в равномерното изнасяне, в организирането на постепенните ни атаки. Защото повечето ни опасни положения бяха при бързи атаки, при които те бяха разредени, имахме числено предимство и можеше да се стигне до катастрофален резултат за Левски. Не ме притесняват пропуските при 2:0, ще са притеснителни, ако ги правим, когато губим", обясни Станев.

"Няма разделение в отбора. В момента климатът е много добър, както във втория отбор, така и при 19-годишните. Тези момчета се познават, играли сме много мачове. Добри момчета са, сега въпросът е да станат и добри футболисти", допълни треньорът на "червените".