Треньорът на отбора на Левски до 19 години Димитър Телкийски призна, че отборът му отстъпва сериозно на Алтънорду, но не си вади извод от резултата, а от нивото на подготвеност на съперниковите играчи. Както е известно, талантите от школата на "сините" паднаха с 0:5 от турския си съперник в първия кръг на Младежката лига на Европа до 19 години.

"Трябва да акцентираме не върху двубоя, а върху това, че турският клуб разполага с една от най-добрите академии в югоизточната ни съседка. Мисля, че имат около 4000 деца в школата си. Разговаряхме с техни представители на официалната вечеря и те ни обясниха, че са изградили подразделения в 17 града. Общо взето, ни показаха какъв трябва да е пътят ни", обясни пред "Тема спорт" Димитър Телкийски.

"От тези четири хиляди деца селектират най-добрите и след това продават млади момчета в чужбина. Казаха, че са пласирали 20-годишен играч за 2,5 милиона евро (б.р. - Каглар Сюнчу във Фрайбург), както и един 18-годишен за около 700 хиляди евро (б.р. - Сенгиз Юндер в Басакшехир). Така че ние трябва да влагаме пари и да развиваме децата си. Пътят е ясен, но никой не прави нищо в държавата и после се чудим защо става така в националния и клубните ни отбори", каза Мечо.

"Иначе имаме талантливи деца, но... Това не са оправдания, а горчивата истина. Колкото до самия мач - още в третата минута получихме червен картон (б.р. - Георги Недялков) и после бе ясно какво ще стане, защото разполагат с доста класни играчи. Повечето от футболистите им са набор 1997, докато ние бяхме с пет човека 1998. Три-четири от момчетата им играят във Втора турска дивизия. Да, някой ще каже резултатът е 0:5 и се търсят милиони оправдания, но ако не ни бяха изгонили човек, можеше и да паднем с по-малко или да завършим наравно. Така обаче щяхме само да се заблудим за нивото си", обясни още Димитър Телкийски.