Треньорът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов обяви, че от утре акциите на клуба ще бъдат в него. Той коментира в предаването "120 минути" по bTV и какво е бъдещето на "сините", които са пред угрозата от фалит.

"Левски е собственост на Георги Попов. Новината е, че Васил Божков и Георги Попов няма да фалират Левски. Акциите ще бъдат изпратени и те по никакъв начин няма да възпрепятстват оцеляването на клуба. Божков ми се обади на обяд и ми каза, че ще изправи по куриер акциите утре. Смятам, че трябва да кажем: "Благодаря". Благодаря от името на всички, които обичат Левски, че не се даде възможност клубът да фалира. Божков няма възможност да изпълнява своите ангажименти. Акциите на Левски ще бъдат в мен. Чух, че Павел Колев каза, че нямат повече лостове. Последните 2 месеца има един-единствен лост и това съм аз. Аз съм човекът, който винаги е правил екипи и имам самочувствието на човека с най-продължително участие в българския спорт", каза Папазов.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Първата задача е Левски да бъде спасен. Смятам, че Левски доживя своя катарзис. Той ще е първият български клуб с нов начин на управление и мислене. Начинът на финансиране е прост - Левски ще бъде футболен клуб на морала. Трябва да станем морални, ако искаме да носим името на Апостола. 

Сега трябваше да спасим Левски от фалит. Кой ще дава пари е моя лична отговорност. Левски показа от началното на февруари до средата на март на какво е способен. Трябва да покажем класа. Левски има зад гърба си марката, най-великото име и хората. Към момента няма никой зад мен. Само "синята" общност. Първият човек, на когото звъннах бе Валентин Златев. Казах му, че имам кауза да спася Левски. 

Лукойл не може да стане спонсор на Левски.  Невъзможно е и братя Найденови да станат собственици на Левски", обясни Папазов.