Елин Топузаков даде специално интервю за Левски ТВ, в което направи своеобразен обзор на изминалите мачове от началото на сезона. Наставникът сподели своите впечатления от играта на тима и даде своите прогнози и желание за развитието на "сините" през настоящата 2017 година. Топузаков обясни също така, че иска през зимата да бъдат привлечени поне трима класни футболисти.

"От лятото започнахме изграждането на нов отбор с Люпко Петрович. Влязохме в мачовете с Марибор добре подготвени физически, но в крайна сметка липса на късмет, най-вече в ответния мач, ни коства продължаването напред. Това се отрази и на играта ни в първите два кръга от първенството, в които не успяхме да постигнем победи. След това тръгнахме по възходяща линия, натрупахме поредица от победи. Не мога да подмина и това, което се случи с Петрович и след това заех поста му. Имаше труден период, загубихме някои мачове, не бяхме достатъчно уверени. В крайна сметка финиширахме така както ми се искаше - близо до върха, да не изпускаме шанса и на теория. От друга страна се откъснахме от преследвачите. Мисля, че е положителна оценката за това, което се изгради от лятото до момента. Предстои много работа", коментира Топузаков.

"Публиката винаги е била барометър. Koгато скандира след края на мачовете "Само Левски!" и "Левски шампион!", това е показателно, че нашите привърженици са горди и се радват. Моят стил, това, което искам да направя, не е нещо по-специално от Левски през годините - искам да бъдем водещият клуб, така както е било винаги, да играем атакуващо. За това ще работим по време на зимната подготовка", обясни младият специлиалист.

По повод интегрирането на юноши в първия отбор, Топчо обясни: "Не искам да говоря празни приказки и да казвам колко обичам и харесвам младите български футболисти. От самите тях зависи дали ще си извоюват мястото. Ще имат шанс в предстоящата работа в подготовката. Когато се дава шанс на талантите, те ще опитат да се възползват, в това съм сигурен. Всяко момче от школата мечтае да играе на официалния терен, да бъде в първия отбор. От самите тях зависи дали това ще се случи."

"Далеч сме от мисълта да се взимат футболисти за бройка, които само да присъстват в отбора. Искам качество, не е тайна на кои позиции разполагаме само с един футболист. За три-четири поста просто нямаме алтернатива. Искам да вземем футболисти поне на две-три позиции, защото имаме недостиг в момента. Пролетта предстоят много мачове, плейофи. Трябва да сме наистина подготвени, да имаме дълбочина в състава. Зимният трансферен период обаче е доста по-стегнат, по-трудно се привличат футболисти", коментира треньорът на Левски.

"В този формат на Първа лига, с предстоящи плейофи, е нормално да има голяма тръпка, голям зрителски интерес. Но до тях имаме още мачове. Преди плейофите е важно, ако не сме първи, то поне да сме близо до лидера, за да бъде интригата налице. Дотогава трябва да сме изградили нашия стил", завърши Топузаков.

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига