Втородивизионният турски Елязъгспор се хвърлил око на нападателя на Левски Жуниор Мапуку. Черната сила е сред четирите трансферни цели на треньора Хюсеин Калпар. Специалистът държи да подсили нападателната мощ на отбора си, който в 17 мача е вкарал 24 гола.

„Елязъгспор изпитва трудности в офанзивен план и затова ръководството започна работа по привличането на нападател. То се е спряло на Жуниор Мапуку от елитния български Левски. Елязъгспор се нуждае от привличането на опитен таран. Все пак привличането му ще бъде подложено на обсъждане“, пише elazighaberkent.com.

Тимът в момента се намира на девето място в турската втора дивизия, като изостава на 11 точки от върха, но само на една от позициите, даващи право на участие на бараж за промоция в елита. Елязъгспор ще трябва да плати трансферна сума на Левски, ако иска да привлече Жуниор Мапуку. Конгоанецът има договор със „сините“ до лятото на 2019 година. Той пристигна на „Герена“ преди началото на сезона като свободен агент. През есента Мапуку се отличи с шест гола в 19 мача.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018