Положението в Хърватия става все по-страшно. Както е известно, хърватски ултраси влязоха в ръкопашни схватки с фенове на Левски, които ще подкрепят отбора тази вечер срещу Хайдук. Местните обаче стигнаха твърде далеч и подпалиха автомобил на български запалянковци.

Част от феновете на „сините”, които пътуваха с чартъра, вече втори ден са държани като заложници в хотел. Единият от феновете разказа пред Дарик радио, че ситуацията наистина е като пред война.

„Седях с един полицай отпред пред хотела, защото те са тук на пост постоянно. През това време мина някакъв харватски ултрас и посочи, че ще ни отрежат главите. Наистина е страшно. Полицаят каза да не им обръщаме внимание, защото са наркомани, но това не е нормално”, разказа българският привърженик.

Междувременно част от феновете, които бяха задържани през нощта, все още са в ареста. Според тях местната полиция ги държи нарочно, като и до момента няма никакви причини за това. Според българските фенове хърватите няма в какво да ги обвинят, но въпреки това ги задържат зад решетките.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Това е изпепелената кола на фенове на Левски