Спортният директор на Левски Ивайло Петков коментира изтегления жребий, в който "сините" се паднаха да играят срещу Локомотив (Пловдив) в полуфиналите в турнира за Купата на България, но изрази притеснение, че двете срещи може да се обезсмислят, ако се играят без публика.

"Доволни сме от жребия. Респект към всички отбори, които стигнаха до тук. Играем срещу актуалният носител на купата. Приемаме сериозно нещата и се надяваме да продължим. Не сме имали предпочитания. Проблемът е, че не е ясно дали ще има публика. Ако играем два мача без публика, те се обезсмислят. Футболът е за хората, но пък ситуацията с болестта е важно здравето. Наясно сме със ситуацията в Локомотив. Още повече, че те са близо до нас в класирането. Играем мач за мач в първенството и се надяваме да отстраним Локомотив. Пловдивчани не са отслабени, защото точките са ни еднакви. Не мисля, че на този етап има фаворит. Надяваме се да се реши всичко на футболния терен. Дано сегa във времето напред контузените да оздравеят, на наказаните да им минат наказанията и да излезем в боеспособен състав", сподели Петков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Запитан за решението на клуба да пусне в продажба билети, независимо от това, че мачът ще е при закрити врата той заяви: "Респект и уважение към публиката, която прави уникални неща за българския стандарт. Футболът е за публиката и това, което тя прави е огромен жест към отбора. Всичко, което направят е добре дошло в това състояние на клуба".

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020