Централният защитник Живко Атанасов, който доскоро играеше в Италия, вече е в София и според информация на Dsport минава медицински прегледи в Левски. Ако всичко е наред, юношата на "сините" ще подпише договор с клуба и още днес ще бъде представен. 

Очаква се 29-годишният Атанасов да вземе участие в тренировката тази вечер - от 18:30 часа. Той вероятно ще бъде на линия още за първия мач от новото първенство срещу Берое. Двубоят е в понеделник от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Няколко нови в Левски до дни, има изненада

Живко Атанасов е роден на 3 февруари 1991 година и е продукт на "синята" школа. Синът на именитата ни спринтьорка Йорданка Донкова от дълго време е в Италия. Той така и не проби в първия отбор на Левски  - беше преотстъпван в Чавдар (Бяла Слатина) и Септември (Симитли). В началото на 2012 година подписа с Черно море, след като премина успешен пробен период. С варненци спечели и Купата на България през 2015-а, когато на финала бе победен именно Левски. След това носи фланелката на Славия. 

През 2016 година Атанасов премина в Юве Стабия, за който изигра общо 26 мача в Серия "Ц". След това в продължение на два сезона и половина бе част от друг отбор от това ниво на италианския футбол - Витербезе, на който стана и капитан. През 2018/19 с тима спечели Купата на Италия за съставите от Серия "Ц". В началото на 2020-а подписа с Катандзаро, за който има 10 шампионатни мача.