Нападателят на Левски Валери Божинов предизвиква истински фурор, където и да се появи. Така стана и в Хърватия, а и преди това по пътя на "сините" към лагера в Умаг. 

Опитният играч, който през кариерата си се подвизаваше и в Сърбия и Хърватия, предизвика интереса към себе си на границите на двете страни, които автобусът прекоси. Митничарите подвикваха и го поздравяваха, а служители на бензиностанциите молеха за снимка с него.

При пристигането в Хърватия, пък местните медии веднага си спомниха за престоя му в Риека и го посетиха. 

"Божинов винаги е бил в центъра на вниманието, независимо от изявите му на терена. Беше любим герой в съблекалнята, където остави по-дълбока следа, отколкото на терена. Показа го и сега, след като още с появата си прогони скуката от фоайето на хотела. С разпознаваемия си глас и смях вдигна настроението на всички само за миг. Сърдечно поздрави всички от делегацията на Риека, разговаря дълго със спортния директор Иван Манче, с професионалния щаб и играчите", написа Матео Сучич, който е журналист в изданието "Нови лист".

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

"Клубът е в трудна ситуация, ръководството се смени, но Левски винаги ще бъде най-добрият клуб в България и един от най-добрите на Балканите - заради своята история, трофеи и фенове. Надявам се, че тази година ще се стабилизираме и ще се борим за трофея за Купата, защото в шампионата сме в доста трудна ситуация.

Чувствам се добре и имам воля, желание, амбиция да съм на едно ниво с младите. Футболът се промени, но не съм забравил да го играя и докато съм добре физически, ще бъда на терена", каза Божинов пред въпросния колега.