Треньорът на Левски Георги Тодоров даде пресконференция преди старта на лятната подготовка. Той съобщи, че трима юноши на клуба са поканени да се върнат на "Герена". "Разговаряме с братя Цоневи, както и със Стивън Петков. Ще съм много радостен, ако имам братята Цоневи в състава. И с тримата разговарях, но не знам дали ще се съгласят при тази финансова обстановка. Правим усилия, такива хора ни трябват", каза Георги Тодоров.

"Дано в следващите две седмици успеем да сглобим боеспособен състав, с който да започнем сезона", коментира треньорът на "сините". 

"Не знам откъде излиза информация за заплатите. В клуба е платено само за школата на треньорите и служителите. На играчите не е платено. Създаде се ситуация в съблекалнята, като никой не е получил пари. Не знам откъде е тази информация, тъй като не отговаря на истината. Заплати са взимали само служителите и треньорите в школата. Естествено, че такова решение ще „взриви” атмосферата, ако един вземе, а друг не", обясни Тодоров.  

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Не мога да кажа до четвъртък кой си тръгва, повечето от момчетата мислят. Не е лесно решението, което ще вземат, но не е лесно и за хората, които ръководят клуба, тъй като виждате, че трудно се намират средства. Виждате в каква ситуация е държавата след коронавируса, бизнесът е почти замрял. Надявам се да се намерят средства и да започнем да градим нещо, а не само да си заминават хора", каза треньорът на Левски.

"Никакви цели не поставяме. Можем да изградим добър отбор, вероятно няма много да се бърза, защото когато се бърза, често се греши. Със Сираков покриваме критериите за играчи, които да са тук и той знае с какви средства ще се разполага. Аз не съм човекът, който да поставя друг на това място, на което аз застанах миналия месец. Преди време ви бях казвал, че отборът трябва да има хубава политика, стабилност в отношения на селекцията, а не всяка година да се сменят по десет човека и накрая треньорът си заминава, а друг обира негативите. Доста други неща трябва да се променят. И по отношение на договорите, обвързването с резултатите в клуба, така че не е нормално само треньорът да отговаря за резултатите. Трябва заплащането да е обвързано с резултатите и тогава ще има напредък", смята Георги Тодоров.