Левски няма да последва съдбата на ЦСКА от преди няколко години и дълговете ще бъдат изплатени. Това заяви бившият футболист и спортен директор на "сините" – Христо Йовов за Канал 3. Йовов коментира и какво е първото нещо, което трябва да направи бъдещият изпълнителен директор на "сините".

"Самият факт, че лицензът е застрашен, означава, че има проблем. Аз нямам съмнение, че ще бъдат погасени тези задължения, но фактът, че проблемът е налице, е явен. Може би хората трябва да се замислят по-бързо, за да не се стига до такива моменти и да се губят излишни пари. 

Не искам да съпоставям двете неща. Смятам, че всички футболни хора са си извадили изводите от това, което се случи с ЦСКА. Самите задължения не са толкова мащабни, колкото бяха тогава при отбора на ЦСКА. Какво виждаме сега светва една лампичка, която предупреждава, че Левски трябва да поеме по друг път. 

Това е работата на новия изпълнителен директор според мен. Той трябва да бъде много внимателен в това нещо. Тъй като като цитирахме 26 или 27 професионални футболисти с професионални договори, ако не можеш да се разделиш с някои от тях и привлечеш нови 3-4 или петима, нямам представа какво е поставил условия старши треньорът, те стават 32-ама. И нормално е зимата, когато правиш трансфери да сгрешиш. Защото знаем, че в момента Левски се стреми да привлича футболисти, които са без трансфер, а през зимата много рядко се намират добри, които са без отбори. Така, че трябва да се внимава много и може би спортният директор е належащ в този момент", коментира Христо Йовов пред Канал 3.