Кипърският защитник Христос Сиелис направи първа тренировка с новите си съотборници от Левски, съобщи dsport. 21-годишният талант вече е на “Герена” и успешно премина медицинските прегледи, преди официално да подпише със “сините”.

Сиелис идва в Левски като свободен агент, след като разтрогна договора си с АПОЕЛ (Никозия). Очаква се той да подпише със “сините” за следващите две години.

Това е добра новина за Левски, който има спешна нужда от подсилване на отбраната си за новия сезон. Очака се в близките дни “сините” да вземат и още един централен бранител от чужбина.

Сиелис е роден в Пафос, но още от дете е привлечен в школата на Арсенал. През 2017 година се мести при юношите на Гримзби, а след това в Шрюзбъри. Пратен е под наем в Хелисоуън Таун, а през 2019 година се завръща в родината си и става част от АПОЕЛ, където е предимно резерва. В кариерата си има общо 35 мача, в които е отбелязал 1 гол. Минал е обаче през всички видове формации на националните отбори на Кипър, а при мъжете има 3 двубоя - два в Лигата на нациите и дебют в контрола срещу Чехия.