Огромен фатализъм тресе феновете на Левски преди днешния финал за Купата на България срещу Славия от 19:30 часа на „Васил Левски“. Популярният рефрен „Купата е синя“ е забранен днес за привържениците на „сините“ или поне до последния съдийски сигнал на рефера Никола Попов.

Причината за ветото е суеверие, което Сектор „Б“ има като обица на ухото през последните пет години. През 2013 година Левски изпусна титлата и загуби финала за Купата на България от Берое. Тогава преди фаталния мач със Славия за първенството (1:1 с автогол на Димитър Везалов) целият стадион „Георги Аспарухов“ беше украсен за предстоящи тържества за 27-ата титла на „сините“.

След това на финала в Ловеч агитката цял мач скандира „Купата е синя“, а в крайна сметка трофеят отиде в Стара Загора. Същото се повтори през 2015 година. След отстраняването на Лудогорец на полуфиналите на таблото на „Герена“ беше изписано, че Левски е новият носител на Купата. На финала в Бургас феновете отново започнаха да припяват „Купата е синя“, а Черно море излезе победител в спора за трофея.

„Този път, ако чуя някой да пее за купата преди да я вземем, ще му избия зъбите. Това не трябва да се скандира в никакъв случай“, пише само в една от заканите на феновете във форумите за привържениците на Левски.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА