Футболистът на Левски Холмар Ейолфсон гостува заедно със съпругата си в предаването "Домът на футбола" в ефира на "Диема Спорт". За любопитните моменти от кариерата му, за престоя му в Израел, за националния тим на Исландия, за Левски и други любопитни моменти.

"Чувствам се отлично в София. Наскоро се преместих в апартамент и в момента свикваме с жена ми, но е много приятно. Говорих с един исландски футболист, който е играл тук - Гардар Гунлаугсон и той каза, че това е място, на което си струва да бъдеш", започна Ейлофсон.

"Най-много ни изненада колко е чисто. Красивите сгради в центъра. Загубихме се няколко пъти в града, а всички хора бяха много учтиви и искаха да ни помогнат.
В Исландия имаме желание и амбиция да работим здраво. Не само във футбола, в икономиката също. Решихме да опитаме нашия начин на игра. Не можем да играем като Барселона, но сме здрави физически и дисциплинирани. Ето, че се получи", продължи бранителят на Левски.

"Два месеца, след като преминах в Макаби (Хайфа) уволниха треньора и спортния директор, които ме взеха. През лятото в тима решиха да вземат нови чужденци, но аз имах 4-годишен договор, който трудно можеше да се разтрогне. Тогава дойде офертата на Левски, която ме спаси.

Исках да съм в полезрението на националния селекционер на Исландия, затова трябваше да играя редовно. Много се надявам да се представя на добро ниво и да попадна в състава за Мондиал 2018", каза още Ейолфсон.

"Има голямо разбирателство, отборна игра в Левски. За мен беше лесно да се включа в тази добре организирана машина. Имаме добра основа за бъдещето. Трябва да доработим някои неща, но според мен сме солидни", допълни исландският бранител.

Цялото интервю с Холмар Ейлфсон и съпругата му вижте във видеото:

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма