Извънредното Общо събрание на Левски завърши, предаде репортер на БЛИЦ СПОРТ. То протече много бързо, като целта му беше просто да бъдат приети трите точки от дневния ред, които ще бъдат разгледани от редовното Общо събрание, което ще започне от 11:00 часа.

В дневния ред има три точки. Първата е промяна на устава на дружеството, а втората предвижда рокади в Надзорния съвет на Левски. Собственикът Спас Русев вече намекна, че в него ще влезе легенда на клуба. Вече се завъртя името на Даниел Боримиров, който от миналата седмица е не само спортен директор, а и притежател на голяма част от акциите на клуба. Обсъждана е била кандидатурата на бившия защитник на тима Веселин Балевски. Очаква се от Надзорния съвет да излезе Деян Петков, който започва държавна работа и ще бъде в конфликт на интереси.

На Общото събрание трябва да се разбере финансовото състояние на клуба, в какъв точно размер са дълговете, както и какъв процент от дяловете на Спас Русев са преминали в ръцете на Даниел Боримиров. Очаква се Русев вече да притежава по-малко от 50%, 10% са във фенското сдружение Тръст "Синя България". Клубът има и около хиляда дребни акционери.
Юри СЛАВЧЕВ, БЛИЦ СПОРТ