Холандското крило на Левски Жерсон Кабрал се наложи в титулярния състав на „сините“ от началото на сезона. Юношата на Фейенорд се възползва от травмата на Паулиньо и успя да се утвърди. Той се разписа в дебюта на Славиша Стоянович и помогна на Левски да победи Ботев (Враца) с 2:1. 

„Чувствам се добре. Започнах добре сезона, а головете ми дадоха допълнителна увереност. В момента наистина се чувствам много добре. Ние имаме нов треньор, който много ясно дефинира своите изисквания към нас. Нормално е всеки специалист да има своята философия и визия за футбола. Смятам, че между стария и новия треньор има сериозни разлики. Той трябва да свикне с нас, а и ние с него. Вече имах възможност да кажа, че прави впечатление на отличен треньор“, започна Жерсон Кабрал пред Дарик радио.

„Трябва бързо да се адаптираме към новия треньор. Много е рано да правим обявления, че ще ставаме шампиони или други подобни неща. Сигурен съм, че с течение на сезона ще ставаме по-добри. Все още не е затворил трансферния прозорец, така че може да се появяват и нови футболисти, а може и някои да си тръгнат. Така че е много рано да се коментират подобни неща“, добави холандецът.

Кабрал коментира и проблемите с много контузени футболисти. „Не е нормално да имаме толкова много контузени футболисти, а и някои от тях ще отсъстват за по-дълго време. Що се отнася до подготовката, аз мога да говоря от мое име. Чувствам се много добре. Нормално е след мачовете в края на седмицата да има известни болки, но това е нормално за всеки професионалист, ако е различно ще е странно“.

Холандското крило на Левски не скри, че му допада начина на живот в София. „Градът ми харесва. Има много приятни места, където да отидеш да хапнеш, да пийнеш по нещо. Моето семейство е тук. Много често са с мен, но понякога се прибират и до Холандия. На тях също им харесва, което е важно. Аз съм вече в по-улегнала възраст и гледам да го давам по спокойно и полека“.

За финал Жерсон Кабрал призна, че често коментира положението в Левски със звездата на Галатасарай Гари Родригес, който е бивш футболист на „сините“. Любопитно е да се отбележи, че двамата са братовчеди и явно поддържат много близък контакт.

„Разбира се, че с Гари коментираме мачовете на Левски. Ние си говорим след всеки мач на Левски, а и след всяка негова изява. Коментираме основно играта. Той се справя много добре със своята кариера. Гари Родригес се интересува от това, което прави Левски“.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019