Опитният испански футболист на Левски Жорди Гомес даде интервю за клубната телевизия на "сините", отговаряйки на въпроси на феновете. Халфът е убеден, че той и съотборниците му са в добри ръце при Делио Роси и смята, че с италианеца начело тимът от "Герена" ще жъне успехи. 

"Феновете искат да вкарваме много голове, но първо трябва да поставим основата. Тя е в защитата, където е важно да не допускаме, а ние знаем, че в нападение имаме добри футболисти, които могат да вкарват. Просто в някои мачове е нужно да се защитаваме повече. Ако бъдем организирани и в защита, и в нападение, резултатите ще дойдат", коментира Гомес.

"Обертан и Мапуку могат да вкарат много голове. Сигурен съм, че ще го направят. Ако успеят, значи сезонът ни ще бъде много успешен. С Обертан се разбираме добре. Играли сме в Англия, познаваме се от много време, разговаряме на английски. Но искам възможно най-бързо да науча български език, за да се разбирам с всички", aмбициран е юношата на Барселона. 

"Делио Роси е много добър треньор. Ако един отбор иска да бъде успешен, той трябва да бъде организиран. Роси прави именно това. Той е италианец и е тактик, а това е направлението, по което работим най-много. С него сме в добри ръце, смятам, че ще можем да постигнем целите", каза Гомес, добавяйки - "Той държи всичко да е изпипано до най-малкия детайл."

"Преди да пристигна в България разбрах, че основните ни конкуренти са ЦСКА и Лудогорец. Първенството не е лесно, има конкуренция. Ако продължаваме да се развиваме, в края на сезона можем да се борим за нещо голямо. Последните няколко години Лудогорец доминира и неизменно печели титлата, защото е по-добър. Но собственикът на Левски иска да промени това нещо. Да изградим отбор, който да се бори. Минали са твърде малко мачове, март-април ще видим къде сме и дали ще можем да се преборим за титлата", каза Жорди Гомес.

По повод предстоящото дерби с ЦСКА на 21 октомври, испанецът каза: "Да, знаем, че е много важно за феновете, както и за нас играчите, да победим. Както във всеки мач - борим се за трите точки. В този мач ще влезем с енергия. Да, те играят много добре в последно време, но можем да ги победим."

Попитан колко време смята да остане в Левски и какви са плановете за бъдещето му, Гомес каза: "Докато съм нужен на Левски. Наслаждавам се на времето си в София и в клуба. Щастлив съм. Нямам никакви планове, засега съм тук. Когато една от двете страни не е щастлива, тогава ще видим какво ще стане. Обичам предизвикателствата. Има нов проект в Левски, идентифицирам се с него и да се надяваме, че ще постигнем целите."


ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма