Звездите на Левски Габриел Обертан и Жорди Гомес дадoха интервю за исландския сайт futbolti.net, в което засипаха с похвали съотборника си Холмар Ейолфсон. Французинът изрази мнение, че 27-годишният защитник е изградил страхотно партньорство с колегата си в отбрана Давид Яблонски и е един от най-постоянните футболисти в "синия" тим. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед дори похвали ръководителите в Левски за решението им да привлекат Ейолфсон.

"Ейолфсон е добро момче - и на терена, и извън него. Дойде в Левски малко след като аз пристигнах. Адаптира се чудесно към отбора, играе много силно. Говори английски език и комуникацията между нас е лесна. Той е опитен играч, видял е доста - все пак е играл в Англия (б.р. - Уест Хям) и Израел (б.р. - дойде на “Герена” под наем за 4 години от Макаби Хайфа). С представянето си показва, че Левски не е сбъркал с Холмар. Клубът взе правилно решение, като го привлече. Добре е, че е част от отбора", заяви Обертан и посочи, че той е сформирал отличен тандем с чеха Давид Яблонски. 

"Двамата си паснаха, идеални са за нашия отбор. Те са много силни при играта във въздуха, но освен това са добри с крака. Могат да дават пасове. Рядкост е да имаш централни защитници, които се чувстват толкова комфортно с топката в краката. Добра двойка са. С тях на терена Левски е допуснал само няколко гола. Страхотни са", допълни французинът. 

Жорди Гомес също не спести суперлативи за бранителя: "Много го харесвам като футболист, върши отлична работа за Левски. Справя се чудесно със задълженията си. Откакто играе, имаме много чисти мрежи, допускаме рядко попадения".

Интересът към представянето на Холмар Ейолфсон с екипа на Левски не е никак случаен. Както е известно, Исландия намери място на Мондиал 2018, а бранителят е една от опциите за центъра в защитата на тима по време на форума в Русия. 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма