Центърът на Орландо Меджик Дуайт Хауърд най-накрая ще сбъдне желанието си и ще играе в Лос Анджелис Лейкърс от новия сезон. Най-добрият баскетболист на “магьосниците” дълго отказваше да подпише нов договор с клуба и изрази желанието си да премине при “езерняците”. И в крайна сметка успя.

В сделката по трансфера на Хауърд са включени общо 4 отбора – Лейкърс, Меджик, Филаделфия 76ърс и Денвър Нъгетс. Орландо ще получи Никола Вучевич, Арон Афлало, Ал Харингтън и Мо Харклес, както и по един гарантиран избор в първия кръг на драфта от останалите три отбора. Андрю Байнъм и Джейсън Ричардсън ще акостират във Филаделфия, а Денвър ще вземе Андре Игуадала.

Дуайт Хауърд е трикратен носител на приза "Защитник на годината", показателите му от 2004 насам, когато бе избран от Орландо в драфта, са 18.4 точки, 13.0 борби и 2.2 чадъра средно на мач.

Сделката превръща Лос Анджелис Лейкърс в основен претендент за титлата в НБА, като тимът може да разчита на стартова петица, която стряска съня на всички съперници: Стив Неш, Коби Брайънт, Мета Уърлд Пийс, Пау Гасол и Дуайт Хауърд.