Изпитващият сериозни затруднения от началото на сезона в английската Висша лига Арсенал спечели с 4:2 при визитата си на Дъндолк и след шестата си поредна победа финишира като победител в група B на Лига Европа с пълен актив от 18 точки. Лондонският тим е единственият в турнира, който успява да спечели всичките си срещи от груповата фаза този сезон.

Арсенал си бе гарантирал първото място в групата още преди този двубой и мениджърът Микел Артета замени целия си състав в сравнение с лондонското дерби с Тотнъм. Калъм Чембърс започна за първи път за Арсенал от повече от година. Бранителят получи тежка контузия в коляното, която получи през миналия декември. На вратата застана Рунар Алекс Рунарсон. Шкодран Мустафи, Пабло Мари, Мохамед Елнени, Джо Уилок и Нокола Пепе също бяха титуляри.

Еди Нкетиа (12), Мохамед Елнени (18), Джо Уилок (67) и Фалорин Балогън (80) донесоха шестата победа на лондончани, които приключиха с голова разлика 20:5 в групата. Джордан Флорес (22) и Шон Хор (85) вкараха попаденията за ирландския тим, който не спечели нито една точка и остана последен в групата.

В другата среща Рапид Виена търсеше задължителен успех над Молде, за да го задмине на втората позиция и да се класира за 1/16-финалите, но в крайна сметка двата тима завършиха 2:2 в австрийската столица и запазиха местата си. Гостите на два пъти повеждаха с голове на Магнус Ейкрем (12, 46), но австрийците изравняваха чрез Марсел Рицмайер (43) и Мерих Ибрахимоглу (90). Така Молде остана втори с 10 точки и ще играе в турнира и след зимната пауза, а Рапид завърши трети със 7 точки и приключи с участието си в Европа.