Арсенал спечели с 1:0 при визитата си на Олимпиакос и е на крачка от класиране за 1/8-финалите в Лига Европа. За целта „топчиите“ не бива да губят на свой терен в реванша.

Домакините започнаха по-активно и в първите минути пропуснаха две чудесни възможности. В самото началото Лено спаси шут на Валбуена, а малко след това Масурас не намери целта след удар с глава. До края на полувремето темпото на игра спадна, а Лаказет пропусна единственото по-сериозно положение за гостите.

След почивката нещата не се промениха кой знае колко и головите положения пред двете врати бяха рядкост. В 71-вата минута Лено се намеси блестящо след удар на Ба от няколко метра, но след това и флагът бе вдигнат за засада. Минута по-късно стражът на Арсенал отново спаси, но този път шут на Валбуена от фаул.

Александре Лаказет (81) се разписа след центриране на Сако, а три минути след това можеше и да удвои аванса на гостите, но ударът му този път бе спасен от Жозе Са. След изпълнението на корнера пък Сократис Папастатопулос засече топката с глава и я прати в гредата.

Реваншът на „Емирейтс“ в Лондон е след седмица на 27 февруари от 19:55 часа българско време.