Арсенал се реваншира за грандиозната издънка в първия мач и разби БАТЕ (Борисов) с класиката 3:0 в ответния мач от 1/16-финалния им сблъсък в Лига Европа. Така „артилеристите“ се класираха за следващата фаза на надпреварата с общ резултат 3:1.

Месут Йозил се завърна в стартовия състав на "топчиите" в офанзивна четворка с Хенрих Мхитарян, Алекс Иуоби и Пиер-Емерик Обамеянг.

Двубоят на „Емирейтс“ започна ужасяващо за гостите от Беларус, след като още в 4-ата минута Закхар Волков си вкара автогол след центриране на Обамеянг и така заличи аванса на БАТЕ от първата среща. Футболистите на Унай Емери очаквано доминираха и бе въпрос само на време кога ще удвоят преднината си. Това направи Шкодран Мустафи (39) с глава малко преди края на първата част след центриране от корнер на Гранит Джака.

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката английският гранд отново имаше инициативата и след час игра направи разликата класическа. Сократис Папастатопулос (60) бе точен за 3:0 след нова асистенция от корнер на Гранит Джака. Постепенно „топчиите“ намалиха оборотите, но гостите така и не успяха да се възползват от възможностите си за попадение, което щеше да върне с пълна сила интригата. В крайна сметка Арсенал спечели категорично и продължава напред в турнира.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019