Арсенал разби у дома Рен с класиката 3:0 и с общ резултат 4:3 се класира за 1/4-финалите в Лига Европа, затвърждавайки английската доминира в клубните надпревари на Стария континент този сезон. Висшата лига продължава да има 6 представителя в двата турнира – Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Манчестър Сити и Ливърпул в Шампионската лига, а Арсенал и Челси в Лига Европа.  

„Топчиите“ бяха загубили с 1:3 във Франция, но само за четвърт час заличиха пасива на своя „Емирейтс“ в Лондон. Пиер-Емерик Обамеянг (5) се разписа още в началото на мача след асистенция на Аарън Рамзи. След това габонския национал пък подаде за гола на Ейнсли Мейтланд-Найлс (15), който вкара за 2:0 и при този резултат „артилеристите“ вече имаха предимство заради гола си на чужд терен.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Постепенно домакините намалиха темпото и започнаха повече да мислят за действията си в отбрана, но въпреки това гостите не създадоха нищо опасно пред вратата на Петър Чех.

След почивката лондончани бранеха аванса си, а французите все по-често атакуваха и Нианг удари гредата след намеса и на Чех при удара му. Играта се накъса с груби нарушения, а в 66-ата минута гредата отново помогна на домакините след удар на Бенсабаини. И да беше паднал гол, той нямаше да бъде признат заради засада.

Мхитарян и Иуоби се появиха в игра на мястото на Йозил и Лаказет, освежавайки играта на домакините. Мхитарян изведе Коласинац отляво, а той великолепно центрира към Обамеянг (72), който с втория си гол в мача направи разликата класическа. До края на мача гостите натиснаха и хвърлиха всички сили в търсене на гол, който да прати срещата в продълженията. След чудесни намеси на Чех обаче това не се случи и Арсенал се класира напред в турнира.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019