Айнтрахт (Франкфурт) победи Бетис (Севиля) с 2:1 като гост в първи мач от битката им в 1/8-финалите на Лига Европа. Реваншът е на 17 март от 22:00 часа наше време.

Гостите откриха резултата при първата си по-сериозна възможност и Филип Костич се разписа с далечен удар и грешка на вратаря на Бетис (1:0) в 14-ата минута.

Домакините отвърнаха с попадение на звездата си Набил Фекир, който получи топката на границата на наказателното поле и я заби в долния ляв ъгъл (1:1) в 30-ата минута. 

Радостта на севилци обаче продължи едва две минути и Айнтрахт отново поведе. Йеспер Линдстрьом проби отдясно и върна към Даичи Камада, който на празна врата вкара за 2:1.

В самия край на първата част Серхио Каналес от Бетис беше близо до изравнителен гол, но шутът му премина встрани от дясната греда.

Минути след началото на втората част Айнтрахт получи дузпа за игра с ръка на Айтор Руйбал. Рафаел Боре стреля в долния ляв ъгъл, но Клаудио Браво спаси.

Боре и Браво отново бяха един срещу друг в 64-ата минута след хубав пас в наказателното поле, но стражът пак спечели дуела им.

До края не се случи нищо, което да доведе до промяна на крайния резултат и Айнтрахт си тръгна с успех от Севиля.