ПАОК победи Фиорентина с 3:2 като гост в драматичен мач от група J на Лига Европа. В герой на вечерта се превърна крилото на гръцкия тим Гари Родригес. Бившата звезда на Левски първо асистира за един от головете, а секунди преди края и донесе победата на ПАОК.

Срещата започна перфектно за гостите, които набързо пведоха с 2:0. Евген Шахов откри още в 5-ата минута след добавка, а Джалма покачи в 26-ата, след като беше оставен непокрит на точката на дузпата и засече в мрежата отлично подаване отляво на бившия играч на Левски Гари Родригес за 0:2. Домакините обаче бързо се съвзеха от шока и упражниха здрав натиск към вратата на гръцкия тим. В 33-ата минута Федерико Бернадески намали на 1:2 след далечен шут и грешка на вратаря, а Хума Бабакар изравни в 50-ата. Мощният таран овладя пас на Астори, проби и прониза мрежата на ПАОК - 2:2. В добавеното време на сцената отново излезе Гари Родригес, който направи смешна "виолетовата" отбрана и с топовен шут от около 18 метра простреля безпомощния страж Лука Лезерини за крайното 2:3.

В другата среща от групата Слован (Либерец) изненадващо лесно се справи със съпротивата на азерския Карабах - 3:0. В 11-ата минута Вуч засече топката в мрежата след плонж и удар с глава отлично центриране на Бартошак от лявото крило. Комличенко покачи на 2:0 от дузпа в 57-ата минута. Само 6 минути по-късно отново той попадна в прегръдките на съотборниците си, отклонявайки зад голлинията остро центриране на Вуч за 3:0.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА