Бившият тим на българския треньор Станимир Стоилов Астана шокира английския гранд Манчестър Юнайтед и го обърна с 2:1 в мача им от петия кръг в група L на Лига Европа.

Мениджърът на гостите Оле Гунар Солскяер заложи на експериментален състав с осем футболисти до 20 години, а един от най-опитните Джеси Лингард (10) изведе „червените дяволи“ напред в резултата, възползвайки се от асистенция на Люк Шоу. Норвежкият специалист реши да запази звездите на тима за домакинството срещу Астън Вила във Висшата лига тази неделя от 18:30 часа българско време.

Гостите задържаха аванса си до края на първата част, но след почивката бяха пречупени от казахстанците. Дмитрий Шомко (55) изравни след пас на Муртазаев, а скоро след това в 62-ата минута 19-годишният Дишон Бернард си вкара автогол за пълния обрат – 2:1.

Юнайтед се опита да натисне до края на срещата в търсене на изравнително попадение, но футболистите на Солксяер нямаха късмет в завършващата фаза.

Така Астана записа първа победа в групата и с 3 точки остава на последната позиция. Манчестър Юнайтед е лидер с 10 точки преди другия мач между втория АЗ Алкмаар и Партизан.