Лацио се издъни у дома и завърши 2:2 с гостуващия Динамо (Киев) в първия им мач от 1/8-финалите на Лига Европа.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на капитана на Фиорентина Давиде Астори, който в четвъртък беше изпратен от хиляди фенове във Флоренция.

През първата част двата тима не успяха да си вкарат гол, след като домакините не играха на обичайното си високо ниво, а гостите бяха предпазливи и рядко атакуваха.

След почивката изненадващо гостите поведоха с попадение на Виктор Циганков (52), който се разписа след асистенция на Беседин. Голмайсторът на „орлите” Чиро Имобиле обаче бързо възстанови равенството, възползвайки се от подаване на Фелипе Андерсон (62), който сам направи обрата пълен след пас на Милинкович-Савич.

Лацио натисна в търсене на още едно попадение, за да си осигури по-комфортен аванс преди реванша, но ненадейно инкасира второ във вратата си. Бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораес (79) получи топката от Циганков и вкара най-впечатляващия от всички голове, шокирайки „орлите” и оформяйки крайния резултат. Бразилецът се появил в игра в средата на втората част като резерва.

В последните секунди Имобиле имаше шанс да донесе победата за домакините, но сантиметри го разделиха от гола, след като топката срещна страничната греда. След последния съдийски сигнал Денис Гармаш от гостите получи втори жълт картон заради реакция срещу съдията.

Така Динамо има леко предимство преди реванша след седмица от 20:00 часа в Киев най-вече заради двата си гола на чужд терен.  

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА