Олимпия (Любляна) с Ангел Лясков в състава си отпадна от евротурнирите, след като допусна обрат и загуби от босненския Жрински (Мостар) с 2:3 след продължения. Домакините от словенската столица на два пъти повеждаха в резултата с голове на Иванович (19) и Фомбергар (81), но гостите изравняваха чрез Билбия (51, 84), а в продълженията стигнаха и до успеха с попадение на Иванчич (92). Бившият играч на ЦСКА игра 90 минути в двубоя и бе заменен от Дражен Багарич.

Васил Божиков остана резерва за Слован (Братислава), който пък загуби с 3:4 след дузпи при визитата си на финландския Купс Куопио. В редовното време двата тима завършиха 0:0, а в продълженията си вкараха по един гол.

По-рано през деня Хайдук (Сплит) спечели с 1:0 при визитата си на Ренова в Северна Македония и продължи напред. Бившият защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров остана резерва за гостите от Хърватия и не игра, а голът за успеха бе дело на Какташ (4) още в началото.

Бившият нападател на ЦСКА Евандро влезе като резерва за МОЛ Фехервар в гостуването на малтийския Хибърниънс, спечелено от унгарците с 1:0 след гол на северномакедонеца Бобан Николов (61). Шодия получи директен червен картон в добавеното време и домакините завършиха мача в намален състав.