ЦСКА (Москва) и Лудогорец завършиха при 1:1 в предпоследна среща от груповата фаза на Лига Европа след попадения на Клаудиу Кешерю в 67-ата минута и Фьодор Чалов в 75-ата минута.

Така разградчани запазиха всички шансове да продължи напред, но всичко ще се реши в последния им домакински двубой срещу Ференцварош (12 декември). Българският шампион води с точка на унгарците след равенството им 2:2 с Еспаньол тази вечер и хикс в Разград ще е достатъчен за елиминациите в Лига Европа.

Двубоят в Москва започна с атаки към двете врати, като домакините постепенно взеха инициативата и подложиха Лудогорец на натиск. Две прострелни центрирания отляво в 11-ата и отдясно в 22-ата създадоха напрежение пред българската врата, но така и не се стигна до точен удар. Лудогорец се отчете с няколко контраатаки, но Марселиньо на два пъти не успяваше да стреля така, че да затрудни вратаря на съперника.

Първият точен удар в двубоя дойде в 30-ата минута, когато Бистрович затрудни Илиев, но българинът се справи и отрази шута в далечния си ъгъл. Лудогорец отвърна на предизвикателството и минути по-късно Кешерю също уцели вратата на ЦСКА, но вратарят на московчани изби топката в корнер. До края на полувремето динамиката на терена се запази, но без нищо запомнящо се пред двамата вратари.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Лудогорец започна по-активно втората част и разградчани натиснаха съперника. Лукоки направи пропуска на вечерта и от няколко метра не успя да вкара, а пет минути по-късно и Кешерю стеля опасно от пряк свободен удар. ЦСКА реагира и в игра се появи опитният Алан Дзагоев и минути по-късно участва в разиграване, което за малко не завърши с гол в българската врата. Такъв обаче падна в 67-ата минута, но в полза на Лудогорец, след като Вандерсон комбинира с Кешерю и румънецът вкара за 1:0 с четвъртия си гол срещу московчани този сезон след хеттрика при 5:1 в Разград. 

Голът шокира ЦСКА, но руснаците успяха да отвърнат с попадение отблизо на Чалов в 75-ата минута за 1:1. Отново той се разписа в глава в 79-ата, но беше в положение на засада и резултатът остана непроменен. Московчани усилиха натиска си в последните пет минути на срещата, докато Лудогорец опитваше да контраатакува, но безуспешно. На два пъти топката беше насочвана към Лукоки, но той не се ориентира и провали усилията на съотборниците си.


ЦСКА (МОСКВА) - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Клаудиу Кешерю (67'), 1:1 Фьодор Чалов (75')

По-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата в Москва. Температурата на въздуха е -1 градус.
3'  Никола Влашич стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле на Лудогорец, но над вратата.
4'   Марселиньо получи от Сисиньо и от дъгата на наказателното поле опита удар, но твърде неточен.
7'  Две опасности пред вратата на Лудогорец. Игор Дивеев и Константин Кучарев не успяха да уцелят рамката на българската врата.
11'  Арнор Сигурсон центрира прострелно отляво, Илиев не успя да се намеси, но и играч на ЦСКА не стигна до топката.
14' Поредно разбъркване пред вратата на Лудогорец, но не се стигна до точен удар.
16' Марселиньо нахлу в половината на ЦСКА, но беше спрян на метър от дъгата от Дивеев.
22'   Страхотен пропуск на ЦСКА. Влашич получи топката от Фернандес по земя, но я насочи високо над вратата от няколко метра.
24' Решителна намеса на Пламен Илиев при центриране към Влашич.
30'  Силен и точен удар на Бистрович в далечния ъгъл на Пламен Илиев, но вратарят на Лудогорец се справи! Първи точен удар към една от двете врати.
34' Втори точен удар за руснаците! Влашич стреля от границата на наказателното поле, но твърде слабо и право в ръцете на Илиев.
36'  Добра възможност за Лудогорец! Кешерю получи топката пред наказателното поле и опита да прехвърли излезлия напред Акинфеев, но руският страж изби в корнер с една ръка.
40'
Неразбирателство в наказателното поле на Лудогорец между Лукоки и Григоре, топката попадна у Влашич, който обаче спечели само корнер.
43' Лукоки проби отляво, центрира, Кешерю пое топката, но ударът му не се получи.
45' Край на първото полувреме без нито една минута продължение.

46' Начало на второто полувреме.
49'  Лукоки направи пропуска на вечерта, след като засече центриране на Кешерю и отправи топката в обртатния ъгъл, но тя премина на сантиметри от гредата.
52' Разбъркване пред вратата на Лудогорец, но не последва нищо опасно.
55' Хубав удар на Кешерю от пряк свободен удар, но малко над напречната греда.
58'  Много опасна атака на ЦСКА, Сигурсон центрира отдясно, но Чалов се размина с топката.
60' Добра атака за ЦСКА, но Терзиев се намеси и попречи на Дзагоев да върне топката опасно.
63' Марселиньо проби в половината на съперника и стреля от дистанция, но не я уцели добре.
67'  ГОООООЛ за Лудогорец! Терзиев намери Вандерсон отляво, той пусна топката успоредно на голлинията, където беше Кешерю, а румънецът я насочи без проблеми в мрежата за 1:0.

71' Марселиньо стреля от пряк свободен удар, но над вратата.

75'  ГОООЛ за ЦСКА (Москва)! Фьодор Чалов се възползва от грешка на българската отбрана и отблизо направи 1:1.

79' Отменен гол за ЦСКА! Чалов вкара с глава, но страничният рефер видя, че е зад отбраната на Лудогорец и сигнализира.
83' Бистрович опита удар, но топката се отби в играч на Лудогорец и Илиев я улови без проблем.
89'  Центриране в наказателното поле на Лудогорец, Недялков чисти.
90'  Дълга топка към Лукоки и възможност за контраатака, но крилото на Лудогорец не се ориентира.
90' Три минути продължение.
90+3' Край на мача!


CSKA MoscowЦСКА (МОСКВА): 35. Игор Акинфеев, 2. Марио Фернандеш, 98. Иван Обляков, 20. Константин Кучарев (55'  10. Алан Дзагоев), 25. Кристиан Бистрович, 62. Вадим Карпов (76' 29. Бийол) , 78. Игор Дивеев, 17. Арнор Сигурсон (64'  7. Илзат Ахметов), 8. Никола Влашич, 23. Хьордор Магнусон, 9. Фьодор Чалов 
Резерви: 1. Помазун,19. Нишимура, 31. Сарлия, 42. Шенников

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Пламен Илиев, 3. Антон Недялков, 4. Сисиньо, 5. Георги Терзиев, 12. Абел Анисе , 21. Драгош Григоре, 25. Стефан Баджи, 28. Клаудиу Кешерю  (87'  10. Якуб Швиерчок), 84. Марселиньо (75'  18. Светослав Дяков), 88.Вандерсон (80'  13. Мавис Чибота) и 92.Джоди Лукоки.
Резерви: 33. Ренан, 8. Дан Битон, 22. Джордан Икоко, 30. Козмин Моци

Стадион: "ВЕБ Арена", Москва
Съдия: Якоб Келет (Дания)
Легенда:       

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа