Ботев (Пловдив) ще изиграе днес своя юбилеен мач №50 в евротурнирите (без Интертото). "Канарчетата" посрещат от 20:00 часа в Бургас Партизани (Тиранa) в реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата ще бъде излъчена пряко по Диема Спорт 2.

"Жълто-черните" почти си свършиха работата, спечелвайки с 3:1 в Албания след два гола на Омар Косоко и един на Тодор Неделев. Николай Киров и футболистите му на практика вече мислят за второто препятствие - Бейтар (Йерусалим) или Вашаш (Будапеща), като мачът в Израел завърши 4:3.

За разлика от реванша в Унгария, в този на Ботев няма голяма интрига. "Канарчетата" обаче са амбицирани да постигнат победа №20 в своята история в евротурнирите. В случай, че спечелят на стадион "Лазур" днес, ще станат едва четвъртият роден клуб с толкова успехи на международната сцена. Пред Ботев са само ЦСКА (84), Левски (66) и Литекс (31). 

С победата в Тирана Ботев вече измести Локомотив (София) от четвъртата позиция във вечната ранглиста на българските отбори в Европа. Нещо повече – ако пловдивчани завършат с успех срещу Партизани, те ще имат и положителен баланс на международната сцена. В момента той е по 19 победи и загуби и 11 равенства. 

Ботев няма загуба на "Лазур" - победи Астана (5:0), Жрински (2:0), Либертас (4:0) и Санкт Пьолтен (2:1), а с Щутгарт направи 1:1. 

Тодор Неделев пък може да се превърне в най-резултатният играч на "канарчетата" в евротурнирите. В момента 24-годишният плеймейкър е с 4 гола, а рекордьор е Георги Аспарухов - Гунди с 6 попадения.

За двубоя днес треньорът Николай Киров не смята да прави промени и ще заложи на титулярите от победата в Тирана преди седмица. 16-годишният Крис Добрев очаква своя дебют, след като попадна в групата вместо Радослав Апостолов. Талантът е родом от Бургас и нищо чудно да се появи през второто полувреме, записвайки първи минути в евротурнирите. 

Вероятни състави
Резултат с изображение
БОТЕВ: Иван Чворович, Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев, Йордан Минев, Яя Меледже, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Фелипе Бризола, Крум Стоянов, Омар Косоко
Контузен: Радослав Терзиев
Наказани: няма

 

Резултат с изображение
ПАРТИЗАНИ: Албан Ходжа, Блерим Котобели, Гезим Красничи, Лабинот Ибрахими, Арбнор Файзулаху, Емилияно Вила, Идриз Бата, Лоренц Траши, Ментор Мазрекай, Юрген Барди, Джевахир Сукай
Контузени: няма
Наказани: няма

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма