Олимпик (Марсилия) изтърва два гола аванс и завърши зрелищно 2:2 с дебютанта в евротурнирите Брайтън на "Велодром" в мач от група В на Лига Европа.

Домакините поведоха през първото полувреме с попадения на Шансел Мбемба (19) и Жордан Верету (20) в рамките на минута след асистенции на Жонатан Клаус и Амин Арит. Гостите обаче показаха характер и през втората част се добраха до точката с голове на Паскал Грос (55) след пас на Каору Митома и Жоао Педро (88-дузпа), реализирал 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Тарик Лампти.

За Марсилия това бе второ поредно реми и отборът е на 2-рото място в групата с 2 точки. Брайтън пък остава на дъното с 1 точка в актива си.

В другия мач от групата АЕК Атина и Аякс завършиха 1:1. Стивън Бергвайн (30-дузпа) изведе нидерланският гранд напред в резултата, а Домагой Вида (74) донесе точката за гръцкия шампион.

Двубоят бе много открит и атакуващ, като положенията пред двете врати бяха изключително много на брой и е цяло чудо, че има само две попадения в срещата. Гръцкият тим създаде цели 24 голови положения, като защитата на Аякс трудно се справяше и на моменти буквално оцеляваше.

След това равенство АЕК е първи с 4 точки, докато Аякс е трети с 2 пункта на сметката си.

Група B
АЕК Атина - Аякс 
1:1
0:1 Стивън Бергвайн (30-дузпа), 1:1 Домагой Виа (74)

Марсилия - Брайтън 2:2
1:0 Шансел Мбемба (19), 2:0 Жордан Верету (20), 2:1 Паскал Грос (55), 2:2 Жоао Педро (88-дузпа)