Фенербахче победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в мач от група "А" на турнира Лига Европа. Двубоят се игра на препълнения "Шюкрю Сарачоглу" в Истанбул в доста неприятна за гостуване атмосфера. Муса Соу взриви трибуните още във 2-ата минута с уникален гол със задна ножица, а Джърмейн Ленс в 59-ата минута от пряк свободен удар довърши гостите. Уейн Рууни върна един гол минута преди края. Двете попадения са най-малкото, с което английският тим си тръгна от Турция.

В другия мач от групата Зоря (Луганск) и Фейенорд завършиха наравно 1:1. Така Фейенорд и Фенербахче са с по 7 точки, а Юнайтед е на трето място с 6 и е под въпрос за прескачане на групите. Воденият от Жозе Моуриньо тим още в следващия кръг приема холандския тим, а в последния си мач гостуват на Зоря Луганск.

Моуриньо остави Златан Ибрахимович на пейката, а Уейн Рууни започна като титуляр. В 30-ата минута обаче Пол Погба се контузи и Златан се появи на терена. И в този мач обаче шведът не оправда очакванията и се сля с посредствеността на "червените дяволи". В края на мача дори футболистите на Фенербахче се забавляваха на терена, а камерите няколко пъти показаха леденото изражение на Моуриньо.

Още във втората минута домакините поведоха след задна ножица на Муса Соу, който направи безпомощен Давид де Хеа. Последва и контузията на Погба, която сякаш довърши "червените дяволи". В 34-ата минута Рашфорд центрира много опасно в малкото наказателно поле, където Волкан Демирел изпревари Ибрахимович. В 38-ата минута шведът и Симон Кяер се сдърпаха при спряна игра, а Златан хвана Кяер за гушата.

На почивката Жозе Моуриньо смени дефанзивния Морган Шнайдерлин с Хуан Мата. В 57-ата испанският футболист шутира опасно покрай далечната греда. Две минути по-късно Джърмейн Ленс направи резултата 2:0. Холандецът простреля Де Хеа от пряк свободен удар, като изпрати топката покрай построената стена. В 59-ата минута резервата Еменике изскочи сам срещу вратаря, но пропусна. В 75-ата Еменике отправи нов удар след скоростна акция. В 79-ата минута отново той се размина с гола, след като не успя да засече топката пред голлинията.

В 89-ата минута Уейн Рууни намали на 1:2 след красив далечен удар извън границата на наказателното поле.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА