Голямата сензация този сезон Славия (Прага) загуби у дома от Челси с 0:1 в първия мач помежду им от 1/4-финалите в Лига Европа. В миналия кръг чехите елиминираха Севиля, а сега се опитаха да се противопоставят на "сините" и ги затрудниха максимално, но в края Маркос Алонсо (86) донесе успеха за английския гранд.

Домакините започнаха по-добре и пропуски последователно направиха Симон Дели и Петр Севчик. След това в 25-ата минута Челси пропусна страхотна възможност да поведе в резултата, след като Вилиан шутира, но топката срещна напречната греда на вратата. До края на първото полувреме нито един от двата отбора не успя да създаде опасно положение.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката гостите промениха начина си на игра и застрашаваха по-често противниковата врата. В 60-ата минута Вилиан центрира от корнер в наказателното поле на Славия и Антонио Рюдигер отправи много опасен удар, но вратарят Коларж спаси. Секунди по-късно стражът на чехите се намеси решително и срещу излезлия сам срещу него илиан

Славия имаше прекрасен шанс да вкара гол в 69-ата минута, когато Траоре шутира от дъгата на наказателното поле, но Кепа Арисабалага изби в корнер, както направи и след това в 80-ата минута при удар на Борил.

Челси стигна до победата след комбинация между Вилиан и Маркос Алонсо, при която бразилецът сложи топката на главата на испанеца, който я насочи във вратата за крайното 0:1.

Така Челси взе аванс от един гол преди реванша на „Стамфорд Бридж“ след седмица. Победителят от тази двойка ще срещне на полуфиналите Бенфика или Айнтрахт (Франкфурт). „Орлите“ от Лисабон спечелиха с 4:2 в първия мач на свой терен.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019