Кирил Десподов и ПАОК загубиха с 1:3 гостуването на лидера в Турция Галатасарай при откриването на основната фаза на Лига Европа. Българският национал влезе в игра на "Рамс Парк" в Истанбул в 77-ата минута, но не успя да помогне на гръцкия тим. 

През първото полувреме нямаше голове, а след почивката паднаха цели четири попадения. В 48-ата минута бившият играч на Наполи Дрис Мертенс центрира към другия бивш играч на неаполитанците Виктор Осимен, който нанесе точен удар, който бе отклонен от Абдул Раман Баба в собствената му врата - 1:0.

Гръцкият шампион успя да изравни в 67-ата минута, когато капитанът Андрия Живкович подаде на Джони Ото, испанецът стреля от малък ъгъл, а при добавката 21-годишният Янис Константелиас вкара в опразнената врата - 1:1. 

Радостта на гостите обаче не трая дълго. Четвърт час преди края защитата на ПАОК не се орентира добре при центриране на домакините. Осимен предпочете да подаде с глава към Юнус Акгюн, който направи 2:1. 

Две минути по-късно наставникът на ПАОК Разван Луческу потърси засилване на нападателната мощ, вкарвайки двама офанзивни играчи. Единият беше Десподов. Българинът се появи на мястото на голмайстора Константелиас.

В 86-ата минута именно Десподов създаде опасна голова ситуация, след като центрирането му от свободен удар предизвика разбъркване в наказателното поле на "Джим Бом", но съотборниците му не успяха да нанесат точен завършващ удар.

За сметка на това в петата минута на добавеното време резервата Мауро Икарди подпечата победата на Галатасарай - 3:1.